Matematik

delta y og kontinuitet

20. oktober 2006 af Peri (Slettet)
I en opgave står der flg.:
Udregn delta y fra punktet 3 for f(x)=x^2-2x og vis,at f er kontinuert i 3.
Hvordan løser man sådan en opgave?

Jeg har prøvet at sætte 3 ind i ligningen
delta y = f(x+h) - f(x)og dernæst indsætte x^2-2x, men jeg får ikke det rigtige resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2006 af mathon

f(x)=x^2-2x

lim [f(xo+h)-f(xo)]/h
h->0


lim [h^2+2h*xo-2h+xo^2-2xo-(xo^2-2xo)]/h
h->0

lim [h^2+2h*xo-2h]/h
h->0

lim [h(h+2xo-2)]/h
h->0

lim [h+2xo-2] = 2xo-2
h->0

for xo=3

lim [h+2xo-2] = 2*3-2=4
h->0

delta_y=4*delta_x

y-f(3)=4(x-3)

y-3=4(x-3)

Skriv et svar til: delta y og kontinuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.