Matematik

Bestemt integrale

21. oktober 2006 af SGFogh (Slettet)
Mojn allesammen

Jeg mangler lige et hint til at klare denne her lille sag: Det bestemte integrale fra 0 til 4phi af 2cos(2x)dx
Hvis der lige var en venlig sjæl der, selvom det er lørdag aften/druk, lige gider foreslå en brugbar metode til udregningen.

Vidste ikk lige hvordan jeg skulle lave et stiliseret s så opgaven ser måske lidt rodet ud. Anyways, tak på forhånd.

//Jens

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt substitution t=2x.

Svar #2
21. oktober 2006 af SGFogh (Slettet)

Ender det ikk bare i noget rod??? så står jeg jo med både t- og x-variabler

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, det gør det ikke. x'erne er der ikke.

dt/dx = 2 <=> dx = ½dt


S 2cos(2x)dx = S cos(t)dt

Husk at skifte grænser.

Svar #4
21. oktober 2006 af SGFogh (Slettet)

Satans... Det var min fejl. Fik skrevet den forkert op, DOOH!

Dette er den rigtige opgave, sry:
Det bestemte integrale fra 0 til 4phi af xcos(2x)dx

Var kommet til at erstatte x med et 2-tal. og så er der lidt forvirring med variablerne.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Forresten, husk at der er forskel på pi og phi. Pi er ca. 3,14, phi er ca. 1,618...jeg vil tro grænsen i dette tilfælde er pi, og ikke phi, men det kan selvf. være en utraditionel opgave.

Svar #6
21. oktober 2006 af SGFogh (Slettet)

#5 Sørme om ikk du har ret. Jo det er Pi uden h = 3,141...

Synes det lød fucked, men du har sgu ret. Checkede den lige på wiki.org. Så lærte man oss noget i dag...

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2006 af mathon

S x*cos(2x)dx

brug partiel integration:

integrer cos(2x) og lad x urørt - integralet af den fundne stamfunktion *(x)'.......

Svar #8
21. oktober 2006 af SGFogh (Slettet)

Jeg siger mange tak... Giver en øl på et tidspunkt...

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2006 af mathon

...Giver en øl på et tidspunkt

Én?

Svar #10
21. oktober 2006 af SGFogh (Slettet)

Én... Men den er kold!!!

Skriv et svar til: Bestemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.