Fysik

Opgave..

22. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)
Uden om Solen findes en stærkt fortyndet, meget varm gas af ioner. Det er den såkaldte korona.
Temperaturen i koronaen er typisk 2*10^6K. Hver kubikmeter af koronaen indeholder ca. 1,8*10^-9mol gasioner.

Jeg skal beregne trykket i koronaen.

Har overvejet om jeg kan bruge denne formel til noget?

Densiteten=massen/antal kubimeter.

Kunne det være første trin i trykudregningen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2006 af iB (Slettet)

Hvad med idealgasligningen? (slå den evt op, hvis du ikke kender den)

Svar #2
22. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)

arh ja... meeen??
først..

Temperaturen... er den de 2*10^6?
For der står at det skal være gassens absolutte temperatur?

Og hvad er mine kubikmeter? dvs. V?

og, R, gaskonstanten?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2006 af iB (Slettet)

"Temperaturen... er den de 2*10^6?"
Ja :)

"For der står at det skal være gassens absolutte temperatur?"
Den er jo angivet i Kelvin, så passer det ikke meget godt?

"Og hvad er mine kubikmeter? dvs. V?"
Når opgaven mol/m3, passer det så ikke fint med at bruge V=1m3 ?

"og, R, gaskonstanten?"
Den slår du op! Vær meget opmærksom på at finde den gaskonstant som passer med resten af dine enheder, og vær omhyggelig med dimensionskontrollen.

Svar #4
22. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)

Kan det virkelig passe at trykket er 0,02992?
Fandt konstanten til at være 8,31j/mol*K

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2006 af iB (Slettet)

#4
Jeg har ikke regnet den (ikke kommer heller ikke til at gøre det), men jeg tror din gaskonstant er forkert! -Hvordan kan du få din dimensionskontrol til at gå op, når du har j/(mol*K)? Du er nød til at være meget opmærksom på dine enheder!

Kan du ikke finde andre værdier af gaskonstanten med andre enheder?

Svar #6
22. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)

altså... tror det passer?...
da: j/mol*k = Pa*m3/mol*K og det passer jo fint?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2006 af iB (Slettet)

#6
Hov, ja, du har ret. Jeg havde glemt at j=Pa*m3. Min fejl!

Så passer det vel ok med de 0,03Pa. Det står laget er "stærkt fortyndet", og det grænser jo op mod det lufttomme rum, så hvorfor ikke...

Svar #8
22. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)

okay.. :).. jeg takker.. synes bare det lyder af lidt... men ja, som du siger er det fortyndet..

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Regn i SI enheder og brug R = 8,3145 så er der ingen problemer.

Brug T [K], P[Pa], V[m3], n [mol]

hov hov - kender du mængden af stof pr m3?? - kan beregnes ud fra antallet af molekyler og advogadros tal

Skriv et svar til: Opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.