Matematik

ligning

22. oktober 2006 af wwwhej (Slettet)
hvad giver

8x+2=-2x+12

jeg får til

x=-5/3

men lommeregneren siger
x=1
jeg kan bare slet ik få ligningen til at give det

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2006 af allan_sim

#0.
Prøv at skrive dine mellemregninger op, så vi kan finde din fejl. Lommeregneren har ret :-)

Svar #2
22. oktober 2006 af wwwhej (Slettet)

8x+2=-2x+12

8x-10=-2x

-10=6x

x=-5/3

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2006 af allan_sim

#2.
Tredje linje er forkert. Her formoder jeg, at du vil trække 8x fra på begge sider.

Hvad er -2x-8x?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2006 af white_angel (Slettet)

8x+2=-2x+12
8x+2x=12-2
x=10/10
x=1


Svar #5
22. oktober 2006 af wwwhej (Slettet)

hehe det er sku da rigtigt..mange tak dum fejl

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.