Matematik
Ligning uden hjælpemidler
23. oktober 2006 af
MacAalborg (Slettet)
Opgave formulering:
Om en funktion f oplyses det at funktionen er proportional med en potensfunktion, samt at
f(1)=10 og f(3)=270
Bestem en forskrift for funktionen
-------------------------------------
Jeg har derefter bestemt b=10, da f(1)=10
og så prøvet at isolere a
270=10*3^a
27=3^a
HVORDAN KOMMER JEG VIDERE, DET ER UDEN HJÆLPEMIDLER.
Mvh Marc
Opgave formulering:
Om en funktion f oplyses det at funktionen er proportional med en potensfunktion, samt at
f(1)=10 og f(3)=270
Bestem en forskrift for funktionen
-------------------------------------
Jeg har derefter bestemt b=10, da f(1)=10
og så prøvet at isolere a
270=10*3^a
27=3^a
HVORDAN KOMMER JEG VIDERE, DET ER UDEN HJÆLPEMIDLER.
Mvh Marc
Svar #1
23. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Hvis jeg nu siger, at 27=3^3, kan det så hjælpe dig lidt?
Svar #3
08. juni 2010 af Silahm (Slettet)
Forstår ikke jeres forklaringer, vil I ikke uddybe for mig? :)
Skriv et svar til: Ligning uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
