Matematik
Matematik-hjælp.... HASTER!!
24. februar 2004 af
ccaabb (Slettet)
Hey allesammen jeg er en stakkels sproglig som meget mod min vilhe sidder og kæmper med en naturfagsaflevering, og eftersom at jeg er sproglig kan I nok godt regne ud at mine matematiske evner er få.... Det er dog lykkees mig at løse 3 opgaver, men disse 2 kan jeg ikke knække, og ved godt det ik er meningen ens ting skal laves herinde, men jeg KAN VIRKELIG IKKE FINDE UD AF DISSE HER!. Så hvis I plzz gider at hjælpe mig!
OPG 79) Aluminiums – ”sølvruller”
Givne oplysninger:
Bredde: ca. 30 cm. – tykkelse ca. 0,011 mm – vægt ca. 31 g pr. m2. 186 g pr. rulle.
Nettovægt: ca. 2x186 g = 372 g
A) Beregn densiteten af aluminium ud fra de anførte tal.
B) Beregn hvor mange meter aluminiumsfolie der er i én ”sølvrulle”.
OPG 83)
Ved stofskifteprocesserne i en bestemt person reduceres der varme med effekten 84 W.
A) Hvor længe varer det, før der i personen er produceret 100 kJ
Personens varmekapacitet er 250 kJ/grad.
B) Hvor meget vil personens temperatur stige på en time, hvis kroppen ikke kan komme af med varmen fra stofskifteprocesserne?
Personen kan afgive varme ved fordampning af vand gennem huden. Ved fordampning er 1 gram afgives 2400 J.
C) Hvor mange gram vand skal personen fordampe på en time, hvis det er den eneste måde, hvorpå kroppen kan komme af med energien?
OPG 79) Aluminiums – ”sølvruller”
Givne oplysninger:
Bredde: ca. 30 cm. – tykkelse ca. 0,011 mm – vægt ca. 31 g pr. m2. 186 g pr. rulle.
Nettovægt: ca. 2x186 g = 372 g
A) Beregn densiteten af aluminium ud fra de anførte tal.
B) Beregn hvor mange meter aluminiumsfolie der er i én ”sølvrulle”.
OPG 83)
Ved stofskifteprocesserne i en bestemt person reduceres der varme med effekten 84 W.
A) Hvor længe varer det, før der i personen er produceret 100 kJ
Personens varmekapacitet er 250 kJ/grad.
B) Hvor meget vil personens temperatur stige på en time, hvis kroppen ikke kan komme af med varmen fra stofskifteprocesserne?
Personen kan afgive varme ved fordampning af vand gennem huden. Ved fordampning er 1 gram afgives 2400 J.
C) Hvor mange gram vand skal personen fordampe på en time, hvis det er den eneste måde, hvorpå kroppen kan komme af med energien?
Svar #1
24. februar 2004 af sigmund (Slettet)
Ad OPG 79A) Du ved at densiteten rho er: rho=m/V. V kan også skrives som A*h, hvor h er foliens tykkelse. Dvs. rho=m/(A*h). Du ved, hvor meget én m^2 vejer. Du sætter så m=31 g, A=1 m^2 og h=0.011 mm ind, og beregner rho. Husk at have de samme SI-enheder på de to faktorer i nævneren.
Ad OPG 79B) Længden kan skrives som areal/bredde (er du med?), arealet kan skrives som volumen/højden, og volumen kan skrives som massen/densiteten. Alt i alt: l=m/(rho*h*b). Nu sætter du m=186 g, rho=(det som du fandt i sprørgsmål A; det ville ellers være smart, om du kunne finde et udtryk som er uafhængigt af rho), h=0.011 mm og b=30 cm ind, og beregner l (husk igen at have korresponderende enheder).
Ad OPG 83A) Her bruger du formlen P=E/t til at finde tiden, det tager at producere 100 kJ.
Ad OPG 83B) Har du ikke massen på personen? Det må du næsten have. Du skal i så fald have fat i formlen Q=m*c*(delta)T, hvor Q er den producerede energi på én time.
Ad OPG 83B) Du har fundet ud af, hvor megen energi, der produceres på én time. Du dividerer så dette tal med 2400, hvorefter du gerne skulle have antal gram vand pr. time.
Jeg håber ovenstående hjalp.
Ad OPG 79B) Længden kan skrives som areal/bredde (er du med?), arealet kan skrives som volumen/højden, og volumen kan skrives som massen/densiteten. Alt i alt: l=m/(rho*h*b). Nu sætter du m=186 g, rho=(det som du fandt i sprørgsmål A; det ville ellers være smart, om du kunne finde et udtryk som er uafhængigt af rho), h=0.011 mm og b=30 cm ind, og beregner l (husk igen at have korresponderende enheder).
Ad OPG 83A) Her bruger du formlen P=E/t til at finde tiden, det tager at producere 100 kJ.
Ad OPG 83B) Har du ikke massen på personen? Det må du næsten have. Du skal i så fald have fat i formlen Q=m*c*(delta)T, hvor Q er den producerede energi på én time.
Ad OPG 83B) Du har fundet ud af, hvor megen energi, der produceres på én time. Du dividerer så dette tal med 2400, hvorefter du gerne skulle have antal gram vand pr. time.
Jeg håber ovenstående hjalp.
Skriv et svar til: Matematik-hjælp.... HASTER!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
