Matematik
opgave 3032
25. oktober 2006 af
sellew (Slettet)
I en bestem population, hvor alle individer er født på sammme tidspunkt t=0, er procentdelen p(t) af overlevende til tiden t(målt i år) med tilnærmelse bestemt ved:
p(t)=0,4t^2-22t+100, 0<t<5
Det gennemsnitlige antal år, et individ fra populationen yderligere har at leve i til tidspunktet t, hvor t<5, er bestemt ved:
INT(p(x),x,5,t)/p(t) altså integralet af p(x), øvre grænse 5 og nedre grænse t, over p(t)
Beregn dette gennemsnitlige antal resterende leveår for et individ fra populationen 3 år efter fødslen.
Hvilken fremgangsmetode skal jeg bruge? Jeg har ikke tidligere stødt på sådan en opgave.
Tak.
p(t)=0,4t^2-22t+100, 0<t<5
Det gennemsnitlige antal år, et individ fra populationen yderligere har at leve i til tidspunktet t, hvor t<5, er bestemt ved:
INT(p(x),x,5,t)/p(t) altså integralet af p(x), øvre grænse 5 og nedre grænse t, over p(t)
Beregn dette gennemsnitlige antal resterende leveår for et individ fra populationen 3 år efter fødslen.
Hvilken fremgangsmetode skal jeg bruge? Jeg har ikke tidligere stødt på sådan en opgave.
Tak.
Svar #1
25. oktober 2006 af allan_sim
#0.
Udregn integralet
5
S (0,4t²-22t+100) dt
3
og divider resultatet med p(3).
Udregn integralet
5
S (0,4t²-22t+100) dt
3
og divider resultatet med p(3).
Svar #2
25. oktober 2006 af sellew (Slettet)
jeg får et tal der hedder 0,98.
Hvis man kun lever til man er ca 4 år i denne population må der da være noget galt?
Hvis man kun lever til man er ca 4 år i denne population må der da være noget galt?
Skriv et svar til: opgave 3032
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
