Matematik
Vektor...hvordan skal man løse den?
25. oktober 2006 af
Jelly (Slettet)
Håber nogle kloge hoveder kan hjælpe mig...
Jeg skal angive
1) a(a-hat)* b(b-hat), når vektorerne a*b=6
2) b(b-hat)* a(vektor) når a (a-hat) * b(vektor) = -5
Har siddet med de opgaver i lang tid og er ikke kommet nogen vegne. Håber derfor nogle vil vise mig hvordan de skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
Jeg skal angive
1) a(a-hat)* b(b-hat), når vektorerne a*b=6
2) b(b-hat)* a(vektor) når a (a-hat) * b(vektor) = -5
Har siddet med de opgaver i lang tid og er ikke kommet nogen vegne. Håber derfor nogle vil vise mig hvordan de skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.
På forhånd tak!
Svar #1
25. oktober 2006 af sveegaard (Slettet)
1) Hvis vi nu antager, at a = (2,2) og b = (2,1):
2*2+2*1 = 6.
a(hat)=(-2,2) og b(hat)=(-1,2):
-2*-1+2*2 = 6.
2) Hvis vi nu antager, at b = (3, 1) og a(hat)= (-2, 1):
3*-2+1*1 = -5.
så er b(hat) = (-1,-3) og a = (1, 2)...
Håber det hjalp dig på vej ;)
2*2+2*1 = 6.
a(hat)=(-2,2) og b(hat)=(-1,2):
-2*-1+2*2 = 6.
2) Hvis vi nu antager, at b = (3, 1) og a(hat)= (-2, 1):
3*-2+1*1 = -5.
så er b(hat) = (-1,-3) og a = (1, 2)...
Håber det hjalp dig på vej ;)
Svar #2
25. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
1)
Heraf kan du konkludere, at følgende udsagn er sandt.
"Minus-værdi multipliceret anden minus-værdi resulterer i samme værdi, som de samme tal med det modsatte fortegn."
Heraf kan du konkludere, at følgende udsagn er sandt.
"Minus-værdi multipliceret anden minus-værdi resulterer i samme værdi, som de samme tal med det modsatte fortegn."
Skriv et svar til: Vektor...hvordan skal man løse den?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
