Matematik

Matematik - andengradsligninger!

25. oktober 2006 af TJuhl (Slettet)
Hej!
Jeg har rigtig svært ved at omskrive ligninger med brøker, til andengradsligninger, som går op.

Eks. (3/(4x-1))+x=7x
Jeg kan godt omskrive den og det hele, men facittet synes jeg ikke helt passer.. Jeg får den til at give 0.205 og -0.455. Er det rigtigt?

Og andre opgaver: (5/x-1)+8=(-28/x)
(3/2x-1)+4=(13/5x) -Det sidste X gælder for hele brøken..

Jeg vil ikke have resultatet af disse ligninger, jeg vil bare meget gerne vide hvordan de kan omskrives til andengradsligninger, og hvordan de kunne løses.

Håber virkelig at nogen derude vil hjælpe..

På forhånd tusind tusind tak!

J

Svar #1
25. oktober 2006 af TJuhl (Slettet)

(5/(x-1))+8=-(28/x)

(3/(2x-1))+4=(13/5)x

Jeg tror at det er lidt nemmere at forstå ligningerne nu.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2006 af eightx2 (Slettet)

Dit første eksempel er ikke korrekt.

3/(4x-1)+x=7x <=> 3/(4x-1)=6x
Gang nu parentesen over på højre side, og så får du efterhånden en andengradsligning. Prøv at skrive dine udregninger, så vi kan finde fejlen.

Svar #3
26. oktober 2006 af TJuhl (Slettet)

Nu tror jeg at den er rigtig.. Giver den 0.25 og -0.5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2006 af eightx2 (Slettet)

#3
Den giver 0,5 og -0,25.

Svar #5
29. oktober 2006 af TJuhl (Slettet)

#4 Ja, det passer. :) Tak!

Er der nogen der vil hjælpe mig med de andre ligninger? Please!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2006 af eightx2 (Slettet)

5/(x-1) + 8 = -(28/x) <=>

5/(x-1) + 8(x-1)/(x-1) = -28/x <=>

(5+8(x-1))/(x-1) = -28/x


8 bliver ganget med x-1 for at kunne få højresiden på fælles brøkstreg.

Gang nu over kors.

Svar #7
29. oktober 2006 af TJuhl (Slettet)

Hej!
Hvorfor ikke bare gange alle ledene med x-1? -På den måde vil brøkstregen under 5 forsvinde..
Kan det passe at det giver 4 og -7/8 ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2006 af eightx2 (Slettet)

#7
Du har igen byttet om på fortegnene, men ellers korrekt.

Svar #9
03. november 2006 af TJuhl (Slettet)

Kommer lidt sent, men tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Matematik - andengradsligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.