Matematik

opgave jeg har svært ved at løse

25. oktober 2006 af knnico (Slettet)
Opgaven lyder:

En bilist betalte en dag 284 kr. for 30 liter benzin og 4 l olie, mens han den anden dag, med samme literpriser, betalte 222 kr. for 25 l benzin og 2 liter olie.

Hvad koster benzin og olien pr liter?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2006 af sveegaard (Slettet)

To ligninger med to ubekendte:

30x+4y=284

25x+2y=222...


Du skal substituere ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2006 af mathon

I: 30x+4y=284
II: 25x+2y=222 __> skriv I igen

I: 30x + 4y = 284 --> gang II igennem ,ed 2
III: 50x + 4y = 444 --> træk I fra III

20x = 160 --> beregn x og indsæt i I eller II og beregn y

Svar #3
25. oktober 2006 af knnico (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: opgave jeg har svært ved at løse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.