Matematik

Forhold

27. oktober 2006 af Hilano (Slettet)
Hvis jeg nu skal beregne forholdet mellem

6,3*10^16

og

9,1*10^18


Skal jeg så bare dividerer den ene med den anden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2006 af KickAzz (Slettet)

Ja

Svar #2
27. oktober 2006 af Hilano (Slettet)

Og det er lige meget hvilken en der divideres med?


Så 9,1*10^16 / 6,3*10^18 = 0,0144444


Er forholdet mellem dem så 0,01444 ?

Svar #3
27. oktober 2006 af Hilano (Slettet)

Gør man det omvendt giver det 69,23 ??

Svar #4
27. oktober 2006 af Hilano (Slettet)

Hov nej har regnet forkert


Enten


(6,3*10^16) / (9,1*10^18) = 0,0069

eller

(9,1*10^18) / (6,3*10^16) = 144,44



Er de to bare forholdet så?

Ved virkelig ikke hvad der menes :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2006 af beosound (Slettet)

ja, (6,3*10^16) / (9,1*10^18) = 0,0069 er forholdet mellem 6,3*10^16 og 9,1*10^18, mens (9,1*10^18) / (6,3*10^16) = 144,44 er forholdet mellem 9,1*10^18 og 6,3*10^16.

Svar #6
27. oktober 2006 af Hilano (Slettet)

Og når jeg bare skal finde forholdet mellem de to, så er det ligemeget hvilken en jeg vælger, ikk?

1) 6,3*10^16

2) 9,1*10^18


Kan jeg så sige at forholdet mellem 2 og 1 er 1 : 144,44 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Forholdet mellem a og b er altid a/b - Nærlæs derfor teksten.

Imidlertid tror jeg ikke det er det der er det interesante. hvad nu, hvis der havde stået nogen med 10^1235? - så kan du ikke bare taste det ind på lommeregneren!

Du skal defor udnytte potensregnereglerne og det forhold, at faktorernes orden er ligegyldig. Altså split divisionen på i to dele

Svar #8
27. oktober 2006 af Hilano (Slettet)

Jeg er ikke med?

Kan du ikke prøve at skrive det op?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Når der står 6,3*10^16 kunne vi jo f.eks kalde det a*b. Tilsvarende er det andet tal c*d

Når du skal beregne (a*b)/(c*d) kunne vi jo også skrive (a/c)*(b/d)

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Forholdet mellem x og y: x/y
Forholdet mellem y og x: y/x

==>
dvs. 6,3*10^16 / 9,1*10^18 = 0,0069 (!)

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Ad #10

Det sjove er, at

6,3*10^16/9,1*10^18 kan beregnes som:

(6,3/9,1)*(10^16/10^18) eller

(6,3/9,1)*10^(16-18) eller

(6,3/9,1)*10^-2 og så er det næsten hovedregning!!



Brugbart svar (0)

Svar #12
27. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#11:
Og? Hvor står der, at det skal være hovedregning? :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Pointen i #7 er, at du ikke kan være sikker på, at du bare kan taste tallene ind på lommeregneren!

Hvordan vil du beregne forholdet mellem to tal, der hver især er så store, at de ikke kan rummes i din lommeregner (eller computer?

Svar #14
29. oktober 2006 af Hilano (Slettet)

#11 er resultatet så det hele eller skal der to streger under 0,0069?

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Resultater er IKKE 0,0069 med 6,3/9,1*10^-2.

Check selv - de to tal er IKKE lige store. Det første er en afrundning og hvorfor afrunde et tal, når det kan skrives nøjagtigt - den går ikke i matematikken!

Svar #16
29. oktober 2006 af Hilano (Slettet)

Ja okay, kan jeg godt se - tak for hjælpen i hvert fald :)

Brugbart svar (0)

Svar #17
01. november 2006 af KickAzz (Slettet)

#15:

Hvis det skulle være rigtig "love-math"-stil skulle resultatet vel også angives som 9/1300!

Skriv et svar til: Forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.