Fysik

Udregning af effekt, når kun resistansen er oplyst

29. oktober 2006 af peter-romer (Slettet)
Opgave:

"Varmelegemet i et strygejern består af en spiral-snoet tråd med resistansen 60 ohm. Hvor stor effekt optager strygejernet?"

Tjah, jeg fatter ingenting. Der er hverken oplyst nogle volt eller amperrer... Nogle, der ved hvordan det skal laves? =) Det ville i hvert fald være rigtig rart...

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

De fleste strygejern tilsluttes alm lysnet med 230 V (spørg selv din mor!).

Brug Ohms lov til at beregne strømmen, hvorefter effekten er spænding gange strøm.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2006 af mathon

...eller

P = U^2/R = (230_V)^2/(60_Ohm) = 230^2_V*Ohm*A/(60_Ohm)

230^2_V*A/60 = 230^2/60_W = 881.67_W


Svar #3
29. oktober 2006 af peter-romer (Slettet)

Dooh!! Godt man ikke er på naturvidenskabelig linje..

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Selv om du ikke er på naturvidenskablig linie, burde du nu have vidst, hvordan man tilslutter et strugejern!

Skriv et svar til: Udregning af effekt, når kun resistansen er oplyst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.