Matematik
stamfunktion.. igen..
30. oktober 2006 af
FrederikXY (Slettet)
hvad med stamfunktionen af dne her?
-6x?
-6x?
Svar #3
31. oktober 2006 af Duffy
Vi har flg. 2 regneregler for bestemte integraler:
S(k·f(x))dx = k·Sf(x)dx
som siger at en konstant k går uforandret gennem integration.
S(x^n)dx = [1/(n+1)]·x^(n+1) + k
her integreres "x i nte" på den måde at der skal ganges med 1/(n+1) og samtidig skal der lægges 1 til eksponenten . Og til sidst husker vi at lægge INTEGRATIONS-KONSTANTEN til.
Så der foregår flg.:
S(-6x)dx = -6·S(x^1)dx = [1/(1+1)](-6)·x^(1+1) + k =
1/2 · (-6) · x^2 + k =
-3x^2 + k
S(k·f(x))dx = k·Sf(x)dx
som siger at en konstant k går uforandret gennem integration.
S(x^n)dx = [1/(n+1)]·x^(n+1) + k
her integreres "x i nte" på den måde at der skal ganges med 1/(n+1) og samtidig skal der lægges 1 til eksponenten . Og til sidst husker vi at lægge INTEGRATIONS-KONSTANTEN til.
Så der foregår flg.:
S(-6x)dx = -6·S(x^1)dx = [1/(1+1)](-6)·x^(1+1) + k =
1/2 · (-6) · x^2 + k =
-3x^2 + k
Skriv et svar til: stamfunktion.. igen..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
