Fysik
Opgave hjælp
26. februar 2004 af
Duc_de_monde (Slettet)
Radioaktivitet
Et radioaktivt præparat indeholder et stof med halveringstiden 3,0 døgn. Aktiviteten fra præparatet er til at begynde med 600 Bq.
Hvor mange kerne henfalder i løbet af det første døgn?
Jeg har begyndt med k = In2 / T-halve.
Dette er: 2,67 * 10^-6.
Dernæst er jeg lidt i tvivl om hvilken formel jeg skal anvende, resultatet skal angives i N, må betyder..... HJÆLP! bedes mange tak !;)
Det er til imorgen, så det haster
Et radioaktivt præparat indeholder et stof med halveringstiden 3,0 døgn. Aktiviteten fra præparatet er til at begynde med 600 Bq.
Hvor mange kerne henfalder i løbet af det første døgn?
Jeg har begyndt med k = In2 / T-halve.
Dette er: 2,67 * 10^-6.
Dernæst er jeg lidt i tvivl om hvilken formel jeg skal anvende, resultatet skal angives i N, må betyder..... HJÆLP! bedes mange tak !;)
Det er til imorgen, så det haster
Svar #1
26. februar 2004 af riquelme (Slettet)
A(t)=A0*e^(-k*t).. i et lille tidsrum dt henfalder dN = A(t)dt kerner.. antallet af kerner der henfalder ialt er så A(t) integreret over det pågældende tidsrum (t=0 til t=1 døgn=86400 s).. alternativt: A0=k*N0, A(1 døgn)=k*N(1 døgn), deltaN = N0-N = A0/k-A/k = A0/k-(A0e^-(kt))/k
Skriv et svar til: Opgave hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
