Matematik

Hjælp til afledede funktion! =/

31. oktober 2006 af Seje_Kela (Slettet)
Jeg skal finde tangentens ligning til en graf med forskriften f(x)=½x+2vx, dertil skal jeg jo bruge den afledede funktion (f'(x))!
Jeg kender 3-trins regelen, men er ikke særlig god til at bruge den! Er der nogen der kan hjælpe mig med at finde f'(x)?? =/

NB: (v skal forestille et kvadratrodstegn, det eneste jeg lige kunne finde der mindede om det!)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2006 af Matkaj

Kan du finde den afledede af ½x? og af 2Vx?
For i så fald er f'(x) blot summen af disse!

Svar #2
31. oktober 2006 af Seje_Kela (Slettet)

Ja okay .. Det giver måske nok mening .. =D Tak ..

Skriv et svar til: Hjælp til afledede funktion! =/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.