Matematik

Ligningen løses?

01. november 2006 af FrederikXY (Slettet)
Jeg har fået til opgave at løse denne ligning:

x
S ((t^2)-2)dt=0
-2

Jeg har fundet stamfunktionen, men hvad så videre?
stamfunktion:
[(1/3t^3)-2t]

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af dnadan (Slettet)

Indsæt du nu grænserne, så kommer der er udtryk, hvor x er den varible, dette udtryk sættes lig 0, for herefter at løses...

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2006 af Lurch (Slettet)

husk at følg dit integrale til dørs, og indsæt grænserne

Svar #3
01. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

ja.. havde jeg faktisk også gjort... men fik noget der så svært ud at løse.. så troede ikke det var rigtigt.. men fik i første omgang:

(1/3x^3)-2x+(32/3)=0

hva så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2006 af dnadan (Slettet)

Jeg kender kun én måde at løse denne slags ligninger på... Og dette er ved brug af din lommeregners grafiske redskaber...

Svar #5
01. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

okay.. og jeg har regnet rigtigt frem til min 3.gradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2006 af dnadan (Slettet)

ikke helt...
Det skal blive:
x^3/3 -2x -4/3 = 0

Skriv et svar til: Ligningen løses?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.