Kemi
pH - værdien
04. november 2006 af
Malfoy (Slettet)
Hej,
Jeg har fået følgende opgave:
Kaffesyre er en monoprot syre med pKs lig med 4,62 ved 25 °C.
a) Beregn pH for en 2,5*10^-3 M opløsning af kaffesyre i vand ved 25 °C.
For at beregne pH-værdien gør jeg følgende:
pH = -log(2,5*10^-3)
pH = 2,60
Passer det?
Malfoy
Jeg har fået følgende opgave:
Kaffesyre er en monoprot syre med pKs lig med 4,62 ved 25 °C.
a) Beregn pH for en 2,5*10^-3 M opløsning af kaffesyre i vand ved 25 °C.
For at beregne pH-værdien gør jeg følgende:
pH = -log(2,5*10^-3)
pH = 2,60
Passer det?
Malfoy
Svar #2
04. november 2006 af Penoer (Slettet)
Ved at bruge den formel mathon opskriver, skal du vide, at du ser bort fra den dannede H3O+. Dette kan man også i almindelighed, men hvis koncentrationen bliver for stor, så har denne base også en betydning for pH-værdien.
Derfor vil jeg opfordre dig til at opskrive massevirkningsloven (ligevægtsloven), da du derved nemmere kan regne med resultatet. Dette virker nemlig altid.
HA (kaffesyre) + H20 --> A- + H3O+
Gør dette og du kan aldrig lave fejl, så skal du nemlig ikke tænke på alle undtagelserne.
Derfor vil jeg opfordre dig til at opskrive massevirkningsloven (ligevægtsloven), da du derved nemmere kan regne med resultatet. Dette virker nemlig altid.
HA (kaffesyre) + H20 --> A- + H3O+
Gør dette og du kan aldrig lave fejl, så skal du nemlig ikke tænke på alle undtagelserne.
Svar #3
05. november 2006 af frodo (Slettet)
øhh, du ser ikke bort fra det dannede H3O+.
Når vi kigger på brøken [H3O+]*[A-]/ [HA] negligerer vi blot [H3O+] i nøvneren, idet der gælder [HA]=C(HA)-[H3O+]
så helt negligerer den gør vi ikke, kun delvist, hvilket viser sig at være en temmelit rimelig approksimation, Man kan jo altid give sig i kast med den faktuelle tredjegradsligning, og derefer se, at forskellen er minimal!
Når vi kigger på brøken [H3O+]*[A-]/ [HA] negligerer vi blot [H3O+] i nøvneren, idet der gælder [HA]=C(HA)-[H3O+]
så helt negligerer den gør vi ikke, kun delvist, hvilket viser sig at være en temmelit rimelig approksimation, Man kan jo altid give sig i kast med den faktuelle tredjegradsligning, og derefer se, at forskellen er minimal!
Svar #4
07. november 2006 af Penoer (Slettet)
Tak frodo!
Jeg kunne ikke helt huske det, men det er rigtigt at fejlen er minimal, men hvorfor lære en formel, når det andet er lige så nemt. Man har jo en lommeregner/computer til et udregne den faktuelle tredjegradsligning.
Det kunne være jeg snart skal til at kigge på de formler, for de er godt nok langt væk lige nu!
Jeg kunne ikke helt huske det, men det er rigtigt at fejlen er minimal, men hvorfor lære en formel, når det andet er lige så nemt. Man har jo en lommeregner/computer til et udregne den faktuelle tredjegradsligning.
Det kunne være jeg snart skal til at kigge på de formler, for de er godt nok langt væk lige nu!
Skriv et svar til: pH - værdien
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
