Matematik
matematik
05. november 2006 af
LarsUlri (Slettet)
min opgave lyder:
Bestem dy/dx (uden hjælpemidler)
A) y=1-x-x^2-x^3
Er der nogen der kan hjælpe mig og forklare hvordan jeg skal gå frem, da jeg ikke var der da vi lærte det.
Bestem dy/dx (uden hjælpemidler)
A) y=1-x-x^2-x^3
Er der nogen der kan hjælpe mig og forklare hvordan jeg skal gå frem, da jeg ikke var der da vi lærte det.
Svar #1
05. november 2006 af mathon
...du bør nok repetere/lære
når
y = x^n,
er
y' = n*x^(n-1)...
.......................................................
aktuelle tilfælde
y=1-x-x^2-x^3
dy/dx = y' = (1-x-x^2-x^3)'
dy/dx = (1)' - (x^1)' - (x^2)' - (x^3)'
dy/dx = 0 - 1*x^(1-1) - 2*x^(2-1) - ........
når
y = x^n,
er
y' = n*x^(n-1)...
.......................................................
aktuelle tilfælde
y=1-x-x^2-x^3
dy/dx = y' = (1-x-x^2-x^3)'
dy/dx = (1)' - (x^1)' - (x^2)' - (x^3)'
dy/dx = 0 - 1*x^(1-1) - 2*x^(2-1) - ........
Svar #3
05. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Du bør vidt at en konstant differentieret altid giver 0. Overvej eventuelt den geometriske betydning af en grafs afledede i et punkt (i definitionsmængden for grafens funktion).
Du bør vidt at en konstant differentieret altid giver 0. Overvej eventuelt den geometriske betydning af en grafs afledede i et punkt (i definitionsmængden for grafens funktion).
Skriv et svar til: matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
