Matematik

hjælp til ligning

05. november 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)
hey, har en ligning, som mange af jer sikkert vil finde simpel, men som jeg godt ku bruge lidt hjælp til at klare. den lyder

250 * x^-0,6102 = 72

hvorn dælen løser jeg den?

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

prøv at tage log på begge sider

Svar #2
05. november 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)

jeg har ligeledes i samme opgave en delopgave som lyder som følgende

Gør rede for at priselasticiteten f'(x) * x/f(x) er lig med a.

funktionen er f(x) = 250 * x^a
og a har jeg før regnet ud til -0,6102

men har ingen anelse om hvordan jeg skal vise at ovenstående er sandt :/ håber i kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2006 af dnadan (Slettet)

250 * x^-0,6102 = 72
Dividér med 250 på begge sider:
250x^(-0,6102)/250=72/250 <=> x^(-0,6102)=72/250
Tag den -0,6102-rod(eller ^(1/-0,6102):
(x^(-0,6102))^(1/-0,6102)=(72/250)^(1/-0,6102) <=>
x= (72/250)^(1/-0,6102)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

opskriv dit udtryk:

f '(x) * x / f(x)

indsæt din f(x) og din f '(x) og reducer

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2006 af Lurch (Slettet)

hov, det jeg skrev med log var da vist noget vrøvl. Undskyld. Så svaret til dit 1. spørgsmål er som #3 skriver

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2006 af dnadan (Slettet)

#5
Man kan også bruge logaritmer, men det er bare en lille omvej...Hvis man ikke kan huske sine potensregneregler er logaritmer vejen frem:)

Svar #7
05. november 2006 af GuffeHamSelv (Slettet)

mange tak :)

Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.