Matematik
Areal af kugleafsnit
06. november 2006 af
Cecimort (Slettet)
Hej .. :)
Jeg sidder med en opgave, der kræver at jeg har formlen for arealet af et kugleafsnit.
Der er ikke nogen i min klasse eller jeg selv der kan finde sådan en formel..
er der nogen herinde der ligger inde med den?
Jeg sidder med en opgave, der kræver at jeg har formlen for arealet af et kugleafsnit.
Der er ikke nogen i min klasse eller jeg selv der kan finde sådan en formel..
er der nogen herinde der ligger inde med den?
Svar #2
06. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
...i så fald:
<i>Areal = pi * d * h</i>
ell.
<i>Areal = pi(a^2 + h^2)</i>
Hvor at:
<i>d</i> = Diameteren af hele kuglen
<i>h</i> = Højden på skugleafsnittet
<i>a</i> = Kugleafsnittets diameter
<i>Areal = pi * d * h</i>
ell.
<i>Areal = pi(a^2 + h^2)</i>
Hvor at:
<i>d</i> = Diameteren af hele kuglen
<i>h</i> = Højden på skugleafsnittet
<i>a</i> = Kugleafsnittets diameter
Svar #3
06. november 2006 af Cecimort (Slettet)
Ja, overfladeareal, undskyld :)
Jeg har en formel på rumfanget.. Er det ikke noget med, hvis rumfanget er kendt, at man så kan dividere med 1000, og så har man arealet?
Jeg har en formel på rumfanget.. Er det ikke noget med, hvis rumfanget er kendt, at man så kan dividere med 1000, og så har man arealet?
Svar #6
06. november 2006 af mathon
...hvis radius af kuglen, som afsnittet er den del af, er r og afsnittets højde/dybde er h
gælder
V_kugleafsnit = pi*h^2*(r-h/3)
evt bevis se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=27382
1
gælder
V_kugleafsnit = pi*h^2*(r-h/3)
evt bevis se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=27382
1
Skriv et svar til: Areal af kugleafsnit
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
