Matematik
Ligning
08. november 2006 af
JJJensen19 (Slettet)
Hej allesammen.
Da jeg ikke er den helt store matematiker er jeg lidt i tvivl om hvordan den udregnes, og så tænkte jeg om der måske var en som kunne prøve og hjælpe mig, og udregne den for mig?
ligningen hedder: 17.1,8^x = 20.1,2^x
^x=opløftet i x
På forhånd tak!
Frederik Ottesen
Da jeg ikke er den helt store matematiker er jeg lidt i tvivl om hvordan den udregnes, og så tænkte jeg om der måske var en som kunne prøve og hjælpe mig, og udregne den for mig?
ligningen hedder: 17.1,8^x = 20.1,2^x
^x=opløftet i x
På forhånd tak!
Frederik Ottesen
Svar #1
08. november 2006 af mathon
17*1.8^x = 20*1.2^x
1.8^x/1.2^x = 20/17...(man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og dividere rødderne)
(1.8/1.2)^x = 20/17 ....(ta' ln på begge sider)
ln((1.8/1.2)^x)=ln(20/17)...(ln(a^x)=x*ln(a))
x*ln(1.8/1.2)=ln(20/17)
x=ln(20/17)/ln(1.8/1.2)
1.8^x/1.2^x = 20/17...(man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og dividere rødderne)
(1.8/1.2)^x = 20/17 ....(ta' ln på begge sider)
ln((1.8/1.2)^x)=ln(20/17)...(ln(a^x)=x*ln(a))
x*ln(1.8/1.2)=ln(20/17)
x=ln(20/17)/ln(1.8/1.2)
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
