Matematik

Ligninger - Reducer FS10.

08. november 2006 af Wazaa (Slettet)
Goddag. Jeg har misset et par regle regler, og skal aflevere i morgen :)

Jeg vil gerne have svarene og udregninger, men også gerne en god forklaring så jeg ikke havner her igen næste gang. (De 2 første har jeg selv lavet men er ikke sikker! - Så sammenligner med jeres svar)

A.

8(2x + 5) = 6(8x - 4)

B.

(x + 2)x - (x + 1)^2 = 0

C. (Det er en divider streg.)

2x - 5 2x + 26
______ + _______ = 2

2 3



Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af mathon

C. (Det er en divider streg.)

2x - 5 2x + 26
______ + _______ = 2

2 3 ,
kan vel tydes sådan:

(2x - 5)/2 + (2x + 26)/3 = 2...(gang med 6 på begge sider)

6*(2x - 5)/2 + 6*(2x + 26)/3 =6*2

3*(2x - 5) + 2*(2x + 26) = 12...og så kører du!

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2006 af mathon

..."en divider streg" kaldes af matematikere almindeligvis for en BRØKSTREG :)

Svar #3
08. november 2006 af Wazaa (Slettet)

Hej tak for dit svar.

C. (Det er en divider streg.)

2x - 5 2x + 26
______ + _______ = 2

2 3

Sådan her skal det stå. Har du regnet med det? :)

Kan du evt. også de andre?

Svar #4
08. november 2006 af Wazaa (Slettet)

2 tallet skal stå under den første brøk streg og 3 tallet under den anden.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2006 af mathon

...vis dine egne udregninger!

..dette er ikke en afskrivningscentral!!!

Svar #6
08. november 2006 af Wazaa (Slettet)

A.

8(2x + 5) = 6(8x - 4)
8*2x + 5 = 6*8x - 4
16x + 5 = 21
6*8x - 4 = 44
44:21
x = 2.1

Jeg spørger fordi jeg ikke er sikker, og vil gerne have hjælp til opgavn og forståelsen.

Er det her rigtigt?

Skriv et svar til: Ligninger - Reducer FS10.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.