Matematik

Areal?

08. november 2006 af FrederikXY (Slettet)
To funktioner f og g er givet ved:

f(x)=e^(2x)
g(x)=e^(x-k)

hvor k er et positivt tal.

For enhver værdi af tallet k afgrænser graferne for f og g sammen med koordinatsystemets andenakse i anden kvadrant en punktmængde, der har et areal. Arealet af denne punktmængde betegnes A(k).

Jeg skal bestemme A(k), men hvordan?...

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af Lurch (Slettet)

Arealet afgrænset af funktioner har noget med integralet af differensen af funktionerne at gøre. Så du skal finde ud af hvad dine grænser er. den ene er opgivet i din opgave, den anden skal du selv finde.

Svar #2
08. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

k er den ene?

Svar #3
08. november 2006 af FrederikXY (Slettet)

hvordan finder jeg den anden..?.. for ingen af graferne skærer jo x-aksen nogen steder?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2006 af Lurch (Slettet)

din opgavetekst siger at punktmængden afgrænses af anden aksen, dvs den ene grænse er x=0, mens den anden x=-k

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2006 af Lurch (Slettet)

du finder jo den anden grænse i det punkt hvor f og skær, dvs
f=g
e^(2x) = e^ (x-k)

Skriv et svar til: Areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.