Matematik

Hjælp til en lille opgave :D

09. november 2006 af Suzuka (Slettet)
Hej med jer alle.

Jeg har en opgave, og jeg kan desværre ikke komme videre. Det handler sig om opgave d)

Kan I hjælpe mig?



http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=11010

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2006 af mathon

se evt.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=275978

Svar #2
09. november 2006 af Suzuka (Slettet)

#1:

Ja, det har jeg set på.

Men jeg forstår desværre stadigvæk ikke d),
Opgave c) har jeg lavet, ligesom i det link du gav mig.

Men hvad skal jeg i opgave D?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2006 af mathon

d)
er todelt

1) bestem tangenthældningen for f i punktet (3,-1/2)

og

2) kommentér resultatet i forhold til c)

hvis vi nu lige ta'r 1) først:

bestem tangenthældningen for f(x) = f'(x)

Svar #4
09. november 2006 af Suzuka (Slettet)

#3:

Skal jeg ikke bruge mit udtryk for hældning af sekanter, og indsætte de forskellige punkter ind i formlen?

Jeg er desværre lidt lost :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2006 af mathon

...lad det vente lidt...

Svar #6
09. november 2006 af Suzuka (Slettet)

Aha!

Har lige kigget i min Mat bog.

Skal jeg ikke bruge denne formel:
f'(x0) = f(x0-h)/2h. ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2006 af mathon

bestem f'(x)

Svar #8
09. november 2006 af Suzuka (Slettet)

#5:

Hvad mener du med "lad det vente lidt"... ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2006 af mathon

hvodan differentierer du
f(x)=1/(x-5), x forskellig fra 5
altså
finder f'(x)????

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2006 af mathon


(1/x)' =....?????

Svar #11
09. november 2006 af Suzuka (Slettet)

Da indsætter jeg 3 istedet for x.

Dvs. :
f(3)= 1/(3-5)= -½
f(-½)= 1/(-½-5) = -0,18

Sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2006 af mathon

f(x) = 1/(x-5) = (x-5)^(-1)

f'(x)= (-1)*(x-5)^(-1-1) = -(x-5)^(-2) = -1/(x-5)^2

f'(3)= ???


Svar #13
09. november 2006 af Suzuka (Slettet)

f’(3) = -1/(3-5)^2 = -1/4

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. november 2006 af mathon

godt!

nu ved vi

1) tangentens hældningskoefficient i (3,f(3)) er -1/4

2) sekanthældningen er [f(xo+h)-f(xo)]/h

3) i punktet (3,f(3)) er [f(3+h)-f(3)]/h



kan du reducere udtrykket [f(3+h)-f(3)]/h ?

Svar #15
09. november 2006 af Suzuka (Slettet)

(3+(-1/4)-3/(-1/4)= 14,75

Sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. november 2006 af mathon

[f(3+h)-f(3)]/h =

[1/(3+h-5)-(1/(3-5))]/h =

[1/(h-2)-(-1/2)]/h, som er det udtryk som er anført i opgave[link]'et.

Er du med?

Svar #17
09. november 2006 af Suzuka (Slettet)

#16:

ja, nu forstår jeg :)

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. november 2006 af mathon

værdien af
[1/(h-2)-(-1/2)]/h for mindre og mindre h'er kan
ses

http://peecee.dk/?id=11031

Brugbart svar (0)

Svar #19
09. november 2006 af mathon

det ses tydeligt, at sekanthældningen for funktionen f(x)=1/(x-5) i punktet (3,-1/2) går mod tangenthældningen, -1/4, for h gående mod 0.

altså

lim [1/(h-2)-(-1/2)]/h = -1/4
h --> 0,

hvilket er din kommentar til sammenhængen.

Svar #20
09. november 2006 af Suzuka (Slettet)

#Okay.

Men hvad så med det andet punkt (-½) ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.