Matematik

funktioner

09. november 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
Hej

jeg kan ikke finde ud af opgaven som lyder på

to funktioner f og er bestemt ved

f(x) = x^2+ln(x) og g(x) = x^3*e^(x)

Bestem f'(1) og g'(1)

Hvoran løser jeg den her??

F'(x) = 2x+ln(x) og g'(x) 3x^2*e^(x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2006 af mathon

f(x) = x^2+ln(x)...(differentier)

f'(x) = 2x + 1/x

f'(1) = 2*1 + 1/1 = ??? ......


og tilsvarende med g(x).....

Svar #2
09. november 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

F'(1) = 2*1+1/1 = 3

g'(1) = 3*(1^2)*e^(1) = 6e^(1)

er det rigtigt, tror det er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2006 af peter3000 (Slettet)

3*1^2 = 3
Derved bliver det 3e^(1)

Svar #4
09. november 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

men facitlisten siger

f'(1) = 4

g'(1) = 4e

det forstår jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2006 af mathon

g(x) = x^3*e^(x)

g'(x) = 3x^2*e^(x) + x^3*e^(x) (da e^(x) er sin egen afledde)

g'(x) = e^(x)[3x^2+x^3] .....(når e^(x) er sat udenfor parentesen)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2006 af mathon

g'(1) = e^(1)*[3*(1)^2 + 1^3] = ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2006 af mathon

g'(1) = e^(1)*[3*(1)^2 + 1^3]

g'(1) = e*[3*1 + 1] = e*[3 + 1]

g'(1) = 4e

Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.