Matematik
Potenser -Uden HJælpemidler?!
09. november 2006 af
La Gioconda (Slettet)
HeY rødder :P
Jeg har fået en lille opgave for, hvortil jeg ikke må benytte mig af hjælpemidler (lommeregner etc.).
Eks:
x^6=729
-Hvordan kan jeg beregne ovenstående ligning, uden at skulle fedte med en masse tal og dermed uden at skulle forsøge (gætte) mig frem til den rette x-værdi. Findes dér en specifik potens-regneregel til udregning af ligninger af netop denne støbning???
Jeg har fået en lille opgave for, hvortil jeg ikke må benytte mig af hjælpemidler (lommeregner etc.).
Eks:
x^6=729
-Hvordan kan jeg beregne ovenstående ligning, uden at skulle fedte med en masse tal og dermed uden at skulle forsøge (gætte) mig frem til den rette x-værdi. Findes dér en specifik potens-regneregel til udregning af ligninger af netop denne støbning???
Svar #2
09. november 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Når du får sådanne opgaver, kan du være ret sikker på at resultatet er simpelt, så start med at tjek numerisk små heltal for løsninger.
#1:
Det er ikke meget enkelt, medmindre man tilfældigvis ved at
3^6 = 729
Desuden hedder det ikke ``6kvadratrod'', men derimod ``den 6. rod''
Når du får sådanne opgaver, kan du være ret sikker på at resultatet er simpelt, så start med at tjek numerisk små heltal for løsninger.
#1:
Det er ikke meget enkelt, medmindre man tilfældigvis ved at
3^6 = 729
Desuden hedder det ikke ``6kvadratrod'', men derimod ``den 6. rod''
Svar #3
09. november 2006 af La Gioconda (Slettet)
#2 Heheh... enig i din kritik af #1
Jeg fik præcis det samme at vide af nogle lærere på skolen, men lurede stadig på om der mon var en tricky-måde at løse sådanne potens-ligninger på. Men da dette ikke er tilfældet, ser det ud til at man bare, som du også nævner #2, skal prøve sig frem.
Tak for hælpen for resten!
Jeg fik præcis det samme at vide af nogle lærere på skolen, men lurede stadig på om der mon var en tricky-måde at løse sådanne potens-ligninger på. Men da dette ikke er tilfældet, ser det ud til at man bare, som du også nævner #2, skal prøve sig frem.
Tak for hælpen for resten!
Svar #4
09. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Et kan måske være, at 729 ender på 9!!!
Hvor mange "små" tal kan være potentielle´løsninger?
1 og alle lige tal er udelukket!
Hvor mange "små" tal kan være potentielle´løsninger?
1 og alle lige tal er udelukket!
Skriv et svar til: Potenser -Uden HJælpemidler?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
