Matematik

Funktion

11. november 2006 af Leah (Slettet)
Hey..

Hvis man får stukket en eksponentialfunktion i hånden som lyder
f(x) = 21 * e^(3x)

Der står jeg skal tegne grafen for fuktionen..
Har før spurgt, men tror i det er nok, hvis man blot kopierer fra graf-regneren?

Hvordan kan man selv lave grafen, uden at bruge lommeregnerens hjælp?
De eneste informationer jeg kan drage ud af det, er at grafen skærer i 21 på y-aksen og så at den er voksende (:
Kan man ellers tilføje noget?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2006 af Lurch (Slettet)

du kan selv udregne en masse punkter og sætte dem i et koordinatsystem, hvor du efter tegner grafen derudfra.

altså find feks:
(0,f(0)), (1,f(1)), (4,(f4)), (6,f(6)) osv.



Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

Uden en lommeregner er det lidt svært...
Det er korrekt, at den skærrer y-aksen i 21. Men jeg kan ikke udregne for eksempel:
f(1)=21*e^(3)
Dette er et meget skævt tal, så du har brug for din lommeregner til at finde punkterne...

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

#1
Jeg vil nu gerne se dig regne e^3 ud uden brug af lommeregner... Så en lommeregner er nu nødvendighed, når du skal finde punkterne...

Svar #4
11. november 2006 af Leah (Slettet)

#1 Nå ja.. tænkte jeg slet ikke på.. men tror nu ikke jeg vil have det så nemt, uden en lommeregninger alligevel..

Hvordan differentierer man egentligt f(x) = 21 * e^(3x) ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2006 af Lurch (Slettet)

ja ok, havde ikke lige set der stod beregn helt uden brug af lommeregner :) Troede bare der mentes at man skulle tegne grafen uden at bruge lommeregneres plot, som der blev snakket om i tidligere tråd

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

#4
Der er tale om en sammensat funktion... Håber det er hint nok;)

#5
Der er selvfølgelig nogle der kan regne det ud... Meeeen for os almindelige mennesker, er det en umulighed:P

Svar #7
11. november 2006 af Leah (Slettet)

#6
Not really.. Matematik skal skæres ud i pap for mig.. :/

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

#7
Hmm okay en sammensatfunktion med forskriften:
f(x)=g(h(x))
Differentieres ved:
f'(x)=h'(x)*g'(h(x))

I tilfældet:
f(x) = 21 * e^(3x)
er e^(x)=g(x)
og 3x=h(x)

Husk også her:
En konstant differentieres differentieret er 0

En kostant ganget en funktion differentieres ved:
l(x)=k*t(x) => l'(x)k*t'(x)

Svar #9
11. november 2006 af Leah (Slettet)

Ahh, okay. super (:

Må lige høre..
funktionen f(x) = 15 * e^(-0,4087x)
får jeg til at være konstant på min lommeregner.. skal den ikke bare være aftagende? :/

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2006 af dnadan (Slettet)

Jo den skulle gerne være aftagende
måske skal du skrive:
f(x)=15*e^(-0,4087*x)

Svar #11
11. november 2006 af Leah (Slettet)

Manglede selvfølgelkig at plotte x'et ind på min grafregner.. flot.. Tak tak (;

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.