Matematik

Hvad vil det sige?

12. november 2006 af kenano (Slettet)
Hvad vil det sige at:

Bestem størrelsen af vinkel ABC

og

Beregn |AC|?

Det handler om trekanter

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af allan_sim

#0.
Med vinkel ABC menes vinkel B i trekant ABC.

Med |AC| menes længden af linjestykket fra A til C.

Svar #2
12. november 2006 af kenano (Slettet)

det var ikke med vilje

Svar #3
12. november 2006 af kenano (Slettet)

#1 så det er bare den i midtens vinkel man skal regne ud?

okay tak

hvordan beregner man et linjestykke?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2006 af allan_sim

#3.
Typisk ved hjælp af cosnius- eller sinusrelationer. Det kommer an på, hvilke oplysninger du har til rådighed i trekanten.

Svar #5
12. november 2006 af kenano (Slettet)

#4 jeg har en trekant, hvor vinkel A er 20grader og vinkel C er 25grader. Og linjestykket fra A til B er 7 cm.

Kan du hjælpe mig? Klassen har aldrig gennemgået cosinus eller sinusrelationer?

Svar #6
12. november 2006 af kenano (Slettet)

siger jeg så kvadratenroden af(7^2 og 4^2) for at finde linjestykket på denne modsatte side?

?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2006 af allan_sim

#5.
Den kan ikke løses uden, så noget må I have lært om det. Hvis du stadig ikke mener, det er tilfældet, så vil jeg ikke kaste mig ud i det her, men trygt overlade det til din lærer.

#6.
Hvor kom de 4 fra? Hvis du med dit bud mener Pythagoras, så kan du ikke bruge den her, da der ikke er tale om en retvinklet trekant.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2006 af sapiens (Slettet)

Hmm, prøv at tegne trekanten. Du kan dele den ved højden fra B, så har du en retvinklet trekant, hvor A = 20 grader og |AB| = 7, brug sin(A) = a/c, hvor c = 7.

Skriv et svar til: Hvad vil det sige?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.