Fysik
Varmekapacitet (1)
12. november 2006 af
Malfoy (Slettet)
Hej,
Nogler der kan hjælpe mig med denne opgave:
En jerngryde med masse 3,50 kg indeholder 5,00 L vand.
a) Beregn systemets varmekapacitet.
b) Hvor meget varme skal den vandfyldte gryde tilføres for at hæve temperaturen fra 15 grader til 100 grader?
På forhånd mange tak
Malfoy
Nogler der kan hjælpe mig med denne opgave:
En jerngryde med masse 3,50 kg indeholder 5,00 L vand.
a) Beregn systemets varmekapacitet.
b) Hvor meget varme skal den vandfyldte gryde tilføres for at hæve temperaturen fra 15 grader til 100 grader?
På forhånd mange tak
Malfoy
Svar #1
12. november 2006 af sapiens (Slettet)
a) C = c1*m1 + c2*m2, hvor C = samlede massekapacitet og c1 er den specifikke massekapacitet for et stof.
Find c(jern) og c(vand) og brug ovenstående formel.
b) Kan ikke huske formlen, men den står sikekrt i din fysikbog.
Find c(jern) og c(vand) og brug ovenstående formel.
b) Kan ikke huske formlen, men den står sikekrt i din fysikbog.
Svar #2
13. november 2006 af filleellif (Slettet)
b) Det er vel den, der hedder E=m*c*deltaT, hvor m er massen, c er den specifikke varmekapacitet og deltaT er forskellen i temperaturer (her 85 grader).
Skriv et svar til: Varmekapacitet (1)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
