Matematik

svært opgave PQ

13. november 2006 af IIII (Slettet)
Er der en der kan hjælpe mig med dette P/q et eller andet.

x^3-8x^2+19x - 12 = 0

(1) Reduktion
(2)Mulige brøk-løsninger ved brug af p/q-metoden
(3) Gæt en brøk-løsning a
(4) Divison med x-a
(5) Faktosering, produktregel og løsninger

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2006 af Mariposa88 (Slettet)

Jeg ville sætte et x udenfor en parentes...

x^3-8x^2+19x - 12 = 0 ->
x(x^2-8x+19-12 = 0) ->
x(x^2-8x+7 = 0)

Hvis det hjælper? Og hvis det er rigtigt, hah

Svar #2
13. november 2006 af IIII (Slettet)

øhmm ?? Der skal skrives forskrift.. Kan ikke lige se ??

Svar #3
13. november 2006 af IIII (Slettet)

Det er bedre at jeg scanner det for ellers går det da helt galt... 2 sek

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2006 af Mariposa88 (Slettet)

x^3-8x^2+19x - 12 = 0

Det har du selv skrevet. Er det ikke forskriften?

Tror der er brug for en lidt mere matematisk person end mig her? ^^

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2006 af Waterhouse (Slettet)

#1 er forkert, man kan ikke sætte x uden for en parantes på den måde, når det ikke er alle led der indeholder et x.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Glem det med at sætte x uden for parentes, da der i ligningen står -12! Det kan jo ikke reduceres med x, vel!

Find først en rationel løsning til 3. gradspolynomiet. Dette gøres med p/q metoden, hvor p er tal der går op i a og q er tal, der går op i d. Læse mere om metoden i din matematikbog, da det er for omstænding at forklare nærmere her.

Når du har fundet løsningen (eller en løsning, vi kalder den lige for X1), så dividerer du 3. gradspolynomiet med (X-X1), hvored der fremkommer et 2. gradspolynomium.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2006 af Mariposa88 (Slettet)

#5

I stand corrected

Svar #8
13. november 2006 af IIII (Slettet)

http://peecee.dk/?id=12013
http://peecee.dk/?id=12014

Svar #9
13. november 2006 af IIII (Slettet)

Kan I ikke hjælpe med den første

(1) Reduktion

det her er meget svært.. Jeg er ikke en god matematikker.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2006 af sigmund (Slettet)

Det er vel bare at følge eksemplet i bogen slavisk?

Svar #11
13. november 2006 af IIII (Slettet)

Det er kun opgave a)

Svar #12
13. november 2006 af IIII (Slettet)

10# Ja på en måde er det slavisk men det er meget svært... Vil I ikke være venlig med at hjælpe mig med opgave a og det er kun den opgave jeg har for til i morgen :'(

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

P/Q metoden giver dig 3 som rationel rod. Divider derfor polynomiet med (x-3)

Svar #14
13. november 2006 af IIII (Slettet)

Det er første gang jeg har om det og jeg har mat på E niveau normalt.. Kan I ikke hjælpe med den første ??

Brugbart svar (0)

Svar #15
13. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Første del af opgaven er løst i #13.

Har du prøvet at dividere polynomier med hinanden før?

Svar #16
13. november 2006 af IIII (Slettet)

no det har jkeg ikke.. Kan du ikke skrive hvad du gør ?

(1) Reduktion ??

Brugbart svar (0)

Svar #17
13. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

1) ligningen kan ikke reduceres yderligere (uden p/q metode og polynomiumdivision)
2)p/q metoden står i jeres bog. Se #6
3)du kan jo gætte på 3 som vist i #13
4)hvis du ikke har rpøvet det før, må det være fordi du har pjækket! - HAR DU DET?
5)Først når du har divideret (X-3) op i 3. gradspolynomiet kan du komme videre

Svar #18
13. november 2006 af IIII (Slettet)

jamen jeg siger til dig at jeg ikke har overhovedet har beskæftiget mig med det her så skriver du har du pjækket ?? Hvad snakker du om? Jeg skriver at jeg er på niveau e..

Svar #19
13. november 2006 af IIII (Slettet)

Det er overhovedet ikke let det her ..

Svar #20
13. november 2006 af IIII (Slettet)

I 4 kan man bruge dette tror jeg http://leam-calculus.activemath.org/ActiveMath2/main/applet.cmd?itemId=mbase%3A%2F%2FLeAM_calculus%2Fexercises_rateofchange%2Fex_polydiv0

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.