Matematik

Hjælp til en mat opgave

14. november 2006 af kuldioxid (Slettet)
Hej alle sammen..

Jeg ska aflever en mat opgave i morgen og mangler kun en eneste opgave for at være færdig.. har prøvet selv hele dagen i dag men ka bare ikke se hva det er man ska..


nogen der gider se på den og hjælpe..?

på forhånd tak ;)

http://peecee.dk/?id=12172

Svar #1
14. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

nogen der ka hjælpe..?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2006 af amanna (Slettet)

Hej... det er lidt svært at se på tegningen men linje FA danner en halvfemsgrader vinkel med den ene radius og linjen FB danner en halvfemsgrader vinkel med den anden radie da de to linjer er tangenter til cirklen...


længden fra F til C er givet som 9 km. + r

så kan du regne FB ud..(du har 2 sider og en ret vinkel)

så kan du regne ud hvad halvdelen af vinkel c er i FBC( du har nu igen en vinkel og to sider.

gang med to så har du hele vinkel c.. så kan du i trekant ABc regne Ab ud

håber det hjalp

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2006 af amanna (Slettet)

hvis det er for kort skrevet så bare skriv

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2006 af mathon

på tegningen forbinder du F med C - som jeg kalder centrum.

Den mindste af buerne AB sætter vi til 2v.

Fra folkeskolens geometriundervisning ved du, at en korde-tangent-vinkel måles ved den halve bue, den spænder over. Derfor er <BAF=1/2*(2v)=v.

Ligeledes ved du, at en centervinkel måles ved den bue, den spænder over. Derfor er <ACB=2v og <ACF=1/2*(2v)=v.

<A i trekant CAF er 90?, da tangenten står vinkelret på radius i røringspunktet. |AF| beregnes af Den pythagoræiske Læresætning:

|AF|=sqr((R+9)^2-R^2) = sqr(R^2+18R+81-R^2) = sqr(9(2R+9))= 3*sqr(2R+9).


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2006 af mathon

der skete et eller andet underligt...

på tegningen forbinder du F med C - som jeg kalder centrum.

Den mindste af buerne AB sætter vi til 2v.

Fra folkeskolens geometriundervisning ved du, at en korde-tangent-vinkel måles ved den halve bue, den spænder over. Derfor er vinkel BAF=(1/2)*2v=v.

Ligeledes ved du, at en centervinkel måles ved den bue, den spænder over. Derfor er vinkel ACB=2v og dermed



|AF|=sqr((R+9)^2-R^2) = sqr(R^2+18R+81-R^2) = sqr(9(2R+9))= 3*sqr(2R+9).



Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2006 af mathon

der skete igen et eller andet underligt...

på tegningen forbinder du F med C - som jeg kalder centrum.

Den mindste af buerne AB sætter vi til 2v.

Fra folkeskolens geometriundervisning ved du, at en korde-tangent-vinkel måles ved den halve bue, den spænder over. Derfor er vinkel BAF=(1/2)*2v=v.

Ligeledes ved du, at en centervinkel måles ved den bue, den spænder over. Derfor er vinkel ACB=2v og dermed vinkel ACF=(1/2)*vinkel ACB=(1/2)*2v=v.

Vinkel A i trekant ACF er 90?, da tangenten står vinkelret på radius i røringspunktet.

Af Den pythagoræiske Læresætning
fås:
|AF|=sqr((R+9)^2-R^2) = sqr(R^2+18R+81-R^2) = sqr[9(2R+9)]= 3*sqr(2R+9).

Ved betragtning af trekant ACF
fås
sin(v) = |AF|/|CF| = 3*sqr[(2R+9)/(R+9)]

(1/2)|AB| = R*sin(v)

|AB| = 2* R*sin(v) = 2* R*3*sqr[(2R+9)/(R+9)]

|AB| = 6R*sqr[(2R+9)/(R+9)]



lillebue(AB)=2v

v findes af sin(v)= 3*sqr[(2R+9)/(R+9)]

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2006 af mathon

sin(v) = |AF|/|CF| = 3*sqr[(2R+9)/(R+9)]

(1/2)|AB| = R*sin(v)

|AB| = 2* R*sin(v) = 2* R*3*sqr[(2R+9)/(R+9)]

|AB| = 6R*sqr[(2R+9)/(R+9)]


rettes til


sin(v) = |AF|/|CF| = 3*sqr(2R+9)/(R+9)

(1/2)|AB| = R*sin(v)

|AB| = 2* R*sin(v) = 2* R*3*sqr(2R+9)/(R+9)

|AB| = 6R*sqr(2R+9)/(R+9)

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2006 af mathon

illebue(AB)=2v

v findes af sin(v)= 3*sqr[(2R+9)/(R+9)]


rettes til


illebue(AB)=2v

v findes af sin(v)= 3*sqr(2R+9)/(R+9)

Svar #9
15. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

forstår ikke helt.. ka i måske uddybe det med ord..?

Svar #10
15. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

jeg har fået AB til 675,748...

Er det rigtigt..?

Svar #11
15. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

har løst det hele

tak for hjælpen amanna og mathon

Skriv et svar til: Hjælp til en mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.