Matematik
Matematik
15. november 2006 af
JJJensen19 (Slettet)
Hej allesammen herinde. Har et problem med denne opgave, som jeg gerne vil have hvis nogle kunne prøve at vise den for mig?
opgaven lyder således:
En kugle skydes lodret opad. Efter x sekunder har kuglen nået højden s(x) = 60x-5x^2 (Målt i meter)
a) Efter hvor mange sekunder er kuglen nået tilbage til afskydningspunktet?
Håber i kan hjælpe?
På forhånd tak.
opgaven lyder således:
En kugle skydes lodret opad. Efter x sekunder har kuglen nået højden s(x) = 60x-5x^2 (Målt i meter)
a) Efter hvor mange sekunder er kuglen nået tilbage til afskydningspunktet?
Håber i kan hjælpe?
På forhånd tak.
Svar #1
15. november 2006 af JJJensen19 (Slettet)
Kan det passe man skal finde 0 punktet ved at finde diskriminanten som så hedder; 60^2-4*(-5)*(0)=3600
Og hvad så derefter?
Og hvad så derefter?
Svar #2
15. november 2006 af filleellif (Slettet)
Hvis du antager, at den starter i s(x)=0, så skal den også slutte her. Dvs. at du kaster den fra jorden til x=0, og den lander igen ved jorden til x=?. Løs ligningen s(x)=0, så får du to løsninger; den ene er selvfølgelig x=0.
Svar #3
15. november 2006 af filleellif (Slettet)
Vink: Brug nulreglen i stedet for at løse den som en andengradsligning!
Skriv et svar til: Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
