Matematik
toppunkt for ligning med to variable
15. november 2006 af
blister (Slettet)
Hej.
Jeg har en ligning med to variable som fx kunne hedder f(x,y)=2+3(x^2)+2(y^2)
Jeg skal så finde det stationære punkt (toppunkt) for denne ligning. Lige umildbart ville jeg tro man først differentierede ligningen ved hjælp af formlen -(df/dx)/(df/dy) for derefter at sætte den lig 0 og så isolerer y. Jeg mener dog at det skulle være en meget nemmere løsning, for det er ikke altid super let at isolerer y.
Mvh. Anders
Jeg har en ligning med to variable som fx kunne hedder f(x,y)=2+3(x^2)+2(y^2)
Jeg skal så finde det stationære punkt (toppunkt) for denne ligning. Lige umildbart ville jeg tro man først differentierede ligningen ved hjælp af formlen -(df/dx)/(df/dy) for derefter at sætte den lig 0 og så isolerer y. Jeg mener dog at det skulle være en meget nemmere løsning, for det er ikke altid super let at isolerer y.
Mvh. Anders
Svar #1
15. november 2006 af sigmund (Slettet)
Det stationære punkt for f findes som løsning til ligningssystemet {df/dx = 0, df/dy = 0}. Mere kortfattet kan siges, at det stationære punkt findes for grad(f) = 0.
Skriv et svar til: toppunkt for ligning med to variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
