Matematik
tangent til cirkel
15. november 2006 af
tralalalala (Slettet)
det siges at cirklerne, c1 med centrum (11;-2) og radius 8 og cirklen c2 med centrum (-1;3) og radius 5 skærer hinanden én gang.
hvordan findes dette punkt, altså man kan jo se det grafisk på lommeregneren og hvordan findes hældningskoefficienten til den tangent til begge cirkler i dette punkt?
kæmpe respekt til den der ved det!
hvordan findes dette punkt, altså man kan jo se det grafisk på lommeregneren og hvordan findes hældningskoefficienten til den tangent til begge cirkler i dette punkt?
kæmpe respekt til den der ved det!
Svar #1
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)
Find cirklernes ligninger, som skal være på formen (x-a)^2+(y-b)^2-r^2=0
Sæt nu de to ligninger lig hinanden.
Sæt nu de to ligninger lig hinanden.
Svar #2
15. november 2006 af tralalalala (Slettet)
ja så ser det sådan ud
(x-11)^2+(y+2)^2=64 = (x+1)^2+(y-3)^2=25
(jeg har valgt begge steder at sætte r^2 bag lighedtegnet, men havd nu så? hvordan finder jeg dét ene skæringspunkt?
(x-11)^2+(y+2)^2=64 = (x+1)^2+(y-3)^2=25
(jeg har valgt begge steder at sætte r^2 bag lighedtegnet, men havd nu så? hvordan finder jeg dét ene skæringspunkt?
Svar #3
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)
Som jeg sagde i #1, og gør som der står, ikke som du skriver (du skriver jo, at 64=25).
Skriv et svar til: tangent til cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
