Matematik

Differentiere

16. november 2006 af SvendHermansen (Slettet)
Hej

Nogen der kan differentiere den her:

ln * ( (3y+1)^3*e^(x+2y)/(x^2*y^3) )

Svar #1
16. november 2006 af SvendHermansen (Slettet)

Der ser ud til jeg må vente indtil den helt store matematik ekspert kommer på banen! Øv

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2006 af Lurch (Slettet)

Skriv dit udtryk helt præcist med parenteser, ellers ved man ikke hvordan dit udtryk der ud

ln * ( (3y+1)^3*e^((x+2y)/(x^2*y^3)) )

eller

ln * ( ((3y+1)^3*e^(x+2y))/(x^2*y^3) )
?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2006 af Lurch (Slettet)

man kan ofte forsøge sig med Quickmath

www.quickmath.com

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2006 af sigmund (Slettet)

Skal der differentieres mht. x eller mht. y eller mht. begge? Det må vide før vi kan komme videre!

Svar #5
16. november 2006 af SvendHermansen (Slettet)

f(x,y) = ln * ( ((3y+1)^3 * e^(x+2))/((x^2)*(y^3)) )

Begge

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2006 af Lurch (Slettet)

Det kan du sagtens. Der skal tromles igennem med noglesammensatte funktioner :)
God arbejdslyst!
Men som jeg sagde kan du tjekke resultatet på quickmath
www.quickmath.com

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2006 af Lurch (Slettet)

du skal huske når du differentiere med hensyn til én variabel, ses de andre som konstanter

Svar #8
16. november 2006 af SvendHermansen (Slettet)

Det blev jeg ikke så meget klogere af. Hvis jeg kunne lave den, havde jeg da gjort det i stedet for at sidde her og spørge om hjælp.

Svar #9
16. november 2006 af SvendHermansen (Slettet)

Nå, men jeg prøver alligevel igen.

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. november 2006 af Lurch (Slettet)

der var da hintet et par nøgle ord: differentiering af sammensatte funktioner og at man skal differentiere én variabel af gangen hvor de andre holdes konstant.

Den er sgu bare så lang at man nærmest ikke gider at gå i gang med den :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. november 2006 af sigmund (Slettet)

Måske det ville være en idé at bruge logaritme regnereglerne til at dele udtrykket op.

ln( (3y+1)^3*e^(x+2y)/(x^2*y^3) )
= ln((3y+1)^3*e^(x+2y)) - ln(x^2*y^3)
= ln((3y+1)^3) + ln(e^(x+2y)) - ln(x^2) - ln(y^3)
= 3*ln(3y+1) + x + 2y - 2*ln(x) - 3*ln(y).

Nu har vi et udtryk, der er ækvivalent med det oprindelige, men en hel del nemmere at differentiere.

Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.