Matematik

Løs Ligningen

16. november 2006 af Thegreenfox (Slettet)
(x^2-3x)/(x-3)=x-1

nogen der gider hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2006 af Madsst (Slettet)

Det kommer an på hvad du skal have hjælp til. Skal du flytte?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Faktoriser tælleren så den giver 'x(x-3)' og derved går '(x-3)' i tælleren og nævneren ud med hinanden. Derfra er den let at klare.

Svar #3
16. november 2006 af Thegreenfox (Slettet)

Ligningen skal løses
(det skal lige siges at det ikke kan lad sig gøre...men jeg skal forklare (( nok ved reduction)) hvor det ikke kan lad sig gøre)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

...Der er i øvrigt ingen løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4. Der var jeg for langsom :)

Svar #6
16. november 2006 af Thegreenfox (Slettet)

kunne du uddybe #2 lidt mere?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Tjah.

x^2-3x

<=>

x*[(x^2/x) - (3x/x)]

<=>

x(x-3)

...du kan også regne baglæns.

x(x-3)

<=>

x^2 - 3x

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2006 af Madsst (Slettet)

#2 skriver:
x^2-3x=x(x-3). Og da du har x-3 i nævneren går de ud.
Så har du tilbage x=x-1 hvilket giver dig at 1=0, hvilket er absurd, så ligningen har ingen løsning.

Svar #9
16. november 2006 af Thegreenfox (Slettet)

okay
tak for hjælpen:D
Ha´ en god aften

Skriv et svar til: Løs Ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.