Matematik

ligninger

18. november 2006 af mia_00 (Slettet)
1) x^2+(5-y)^2= 10
2) x^2-14x+y^2+2y= 46
3) x^2+y^2= y-x+15^1/2

gør rede for hvilken punktmængde der femstilles af hver af ligningerne.

Det vil være til en stor hjælp hvis der er nogle der kan hjælpe mig...please..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Isoler Y'erne på den ene side opg X'erne på den anden side af lighedstegnet. Herefter reduceres til der "kun" står eet Y på den ene side.

Svar #2
18. november 2006 af mia_00 (Slettet)

hvad menes der med at jeg skal gøre rede punktmængden..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Nå du har omformet ligningerne står der:

y = f(x), altså y er en funktion af x. Når det er gjordt, kan du se, om punkterne (der opfylder ligningens relationer) er en ret linie, en parabel eller noget andet spændende.

Svar #4
18. november 2006 af mia_00 (Slettet)

mange takk..

Svar #5
18. november 2006 af mia_00 (Slettet)

kunne ikke lave opg.3..nogen der godt kan hjælpe mig...

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Hmmm har ikke løst den selv, men tror du man kan bruge reglen: (a+b)(a-b) = a^2-b^2

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.