Matematik
2 Ubekendte
18. november 2006 af
Hindsborg (Slettet)
jeg har fået udleveret følgende opgave:
------------------------------------------------------
Hr. Hansen køber 30 frimærker, dels 50-øres og dels 40-øres.
Han betaler i alt 13,70 kr.
Hvor mange frimærker køber han af hver slags ?
------------------------------------------------------
Jeg har prøvet og prøvet, men uden at komme til et resultat. Kan nogen her hjælpe/give et hint?
------------------------------------------------------
Hr. Hansen køber 30 frimærker, dels 50-øres og dels 40-øres.
Han betaler i alt 13,70 kr.
Hvor mange frimærker køber han af hver slags ?
------------------------------------------------------
Jeg har prøvet og prøvet, men uden at komme til et resultat. Kan nogen her hjælpe/give et hint?
Svar #1
18. november 2006 af Waterhouse (Slettet)
Vi kalder antallet af købte 50-øres-frikmærker for x, antallet af 40-øres-frimærker for y.
Vi har så:
x+y=30
50x+40y=1370
Det kan du løse for x og y.
Vi har så:
x+y=30
50x+40y=1370
Det kan du løse for x og y.
Skriv et svar til: 2 Ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
