Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

20. november 2006 af Fillen (Slettet)
Hvordan skal denne opgave løses?:

Løs 2 ligninger med 2 ubekendte:
1) a = 5b + 8
a = 16 - 2b

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2006 af uksomi (Slettet)

eftersom a=5b+8 og a=16-2b kan du sætte 5b+8=16-2b og beregne b:

5b+2b=16-8 <-> 7b=8<-> b=8/7 derefter kan du indsætte b=8/7 enten i a=5b+8= 5*8/7+8 eller a=16-2*8/7

Svar #2
20. november 2006 af Fillen (Slettet)

Hvis jeg ikke skal finde frem til andet i opgaven, er det så b = 8/7, der er facit?

Svar #3
20. november 2006 af Fillen (Slettet)

Hvad gør jeg, når der står:

Løs 2 ligninger med 2 ubekendte:
3) 2a - 3b = -11
5a + 4b = 2

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

b = 8/7

a = 16-2*8/7 => 96/7 => 13,714

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2008 af Knudsen123 (Slettet)

Hvis du skal løse opgaven med hjælpemidler kan du benytte Solve-funktionen på din lommeregner (lommeregnere egnet til gymnasiet har det)

Du skal bare taste ind på lommeregneren:

Solve(2a-3b=-11 and 5a +4b=2,{a,b})

Så skriver den hvad henholdsvis a og b er.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

nu har jeg fundet ud af:

a=0,833326

b=0,088069

hvordan finder jeg nu ud af hvor tyk laget er blevet efter 5 år (60 måneder)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Opgaven blev løst i #4 med a = 96/7 og b = 8/7 .

Den sidste linie hører vist hjemme i en helt anden tråd?


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.