Matematik
Træls opgave
22. november 2006 af
knnico (Slettet)
På en flad slette ligger punkterne A og B på hver sin side af en flod. For at bestemme afstanden AB gør Thorleif således:
Fra A afsætter han AC vinkelret på AB, så C ligger på samme side af floden som A, og så AC = 840 meter. I retning bort fra floden afsættes CD vinkelret på AC så CD = 320 meter. Derefter bestemmer han skæringspunktet E mellem AC og DB. Ved opmåling finder han, at AE = 600 meter. Hvor lang er AB?
Fra A afsætter han AC vinkelret på AB, så C ligger på samme side af floden som A, og så AC = 840 meter. I retning bort fra floden afsættes CD vinkelret på AC så CD = 320 meter. Derefter bestemmer han skæringspunktet E mellem AC og DB. Ved opmåling finder han, at AE = 600 meter. Hvor lang er AB?
Skriv et svar til: Træls opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
