Matematik

1 hurtig del-opgave!!

23. november 2006 af Suzuka (Slettet)
Jeg skal se efter, om grafen for f(x)= 1-cos(x^6)/x^12 har en grænseværdi på 0

Jeg har prøvet at tegne den, men det ser ud som om den ikke er 0, passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2006 af mathon

maksimum for cos(x^6) er 1

lim x^12 = oo,
x-> oo

hvorfor

lim cos(x^6)/x^12 = 0
x-> oo

og endelig

lim 1-cos(x^6)/x^12 = 1-0 = 1
x->oo

overvej selv

lim 1-cos(x^6)/x^12
x->-oo


Skriv et svar til: 1 hurtig del-opgave!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.