Fysik
Brydnings opgave
25. november 2006 af
pelle-pernille (Slettet)
Hey Alle!
Har lige et problem med en brydnings opgave, opgaven lyder:
PÅ figuren er vist tre lysstråler A, B og C, der falder ind mod en halvcirkel formet plastklods. D, E og F er strålerne efter passage af klodsen.
(figuren viser A=en indfaldsvinkel på 60 grader, B=45 grader, C=26 grader og udfaldsvinklerne: D bliver reflekteret og har en spejlingsvinkel på 60 grader, E løber langs 0 på x-aksen og F har en brydnigsvinkel på 38,3 grader)
a) Hvorledes hører D, E og F sammen med A, B og C?
A og D ved jeg hører sammen pga i=s, og gætter på at B hører sammen med E og at C hører sammen med F, men hvordan forklarer jeg det?
b) Beregn brydningsforholdet for overgang fra luft til plast.
Her skal man vel bruge sini/sinb=n12, men er i tvivl om der skal regnes i degree eller radianer?
På forhånd tak for hjælpen
Har lige et problem med en brydnings opgave, opgaven lyder:
PÅ figuren er vist tre lysstråler A, B og C, der falder ind mod en halvcirkel formet plastklods. D, E og F er strålerne efter passage af klodsen.
(figuren viser A=en indfaldsvinkel på 60 grader, B=45 grader, C=26 grader og udfaldsvinklerne: D bliver reflekteret og har en spejlingsvinkel på 60 grader, E løber langs 0 på x-aksen og F har en brydnigsvinkel på 38,3 grader)
a) Hvorledes hører D, E og F sammen med A, B og C?
A og D ved jeg hører sammen pga i=s, og gætter på at B hører sammen med E og at C hører sammen med F, men hvordan forklarer jeg det?
b) Beregn brydningsforholdet for overgang fra luft til plast.
Her skal man vel bruge sini/sinb=n12, men er i tvivl om der skal regnes i degree eller radianer?
På forhånd tak for hjælpen
Svar #1
25. november 2006 af pelle-pernille (Slettet)
Nogen der kan hjælpe? Har fået styr på b'eren nu så egentlig er det kun til a'eren at jeg har brug for hjælp.
Skriv et svar til: Brydnings opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
