Matematik
redigeret Asymptote opgave
04. december 2002 af
SP anonym (Slettet)
opgave 1.
* = opløftet i
/ = divideret
-En funktion f er givet ved:
f(X)= 2*2 + 3x - 5 / x + 2
- Bestem en ligning for hver af asymptoterne til grafen for f.
Opgave 2.
- En funktion f er givet ved:
F(x)= x*3 - x*2 + 4 / x*2
- Gør rede for, at grafen for f har to asymptoter, og bestem en ligning for hver af disse.
På forhånd tak.
* = opløftet i
/ = divideret
-En funktion f er givet ved:
f(X)= 2*2 + 3x - 5 / x + 2
- Bestem en ligning for hver af asymptoterne til grafen for f.
Opgave 2.
- En funktion f er givet ved:
F(x)= x*3 - x*2 + 4 / x*2
- Gør rede for, at grafen for f har to asymptoter, og bestem en ligning for hver af disse.
På forhånd tak.
Svar #1
04. december 2002 af RE (Slettet)
opg 1
lodret, x=-2
skrå, y=2x
opg 2
lodret, x=0
skrå, y=x-1
forklaring følger
Rune
lodret, x=-2
skrå, y=2x
opg 2
lodret, x=0
skrå, y=x-1
forklaring følger
Rune
Svar #3
04. december 2002 af RE (Slettet)
mens jeg lige leder efter mine gamle noter kan du få løsningen til opg 2
den lodrette asymptote skulle være ligetil.
den skrå findes ved at omskrive udtrykket til
x-1+(4/(x^2)) (dette fås ved at dividere op i hvert led)
herefter trækkes (x-1) fra på begge sider og det ses at (4/(x^2)) går mod 0 for x gående mod uendelig. Ergo er x-1 skrå asymptote
Rune
den lodrette asymptote skulle være ligetil.
den skrå findes ved at omskrive udtrykket til
x-1+(4/(x^2)) (dette fås ved at dividere op i hvert led)
herefter trækkes (x-1) fra på begge sider og det ses at (4/(x^2)) går mod 0 for x gående mod uendelig. Ergo er x-1 skrå asymptote
Rune
Skriv et svar til: redigeret Asymptote opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
