Matematik
hurtig logaritme opgave
26. november 2006 af
Was_Here (Slettet)
Har siddet og løst en del logaritme opgaver, men lige denne volder mig problemer:
ln(4X) = 2-lnX
Har prøvet forskellige løsninger men uden held. I bogens facitliste skal det give e/2.
ln(4X) = 2-lnX
Har prøvet forskellige løsninger men uden held. I bogens facitliste skal det give e/2.
Svar #1
26. november 2006 af mathon
ln(4x) = 2-ln(x)
ln(4)+ln(x) = 2-ln(x)
2ln(x) = (2-ln(2^2))
2ln(x) = 2-2ln(2)
ln(x) = 1-ln(2)
x = e^(1-ln(2))
ln(4)+ln(x) = 2-ln(x)
2ln(x) = (2-ln(2^2))
2ln(x) = 2-2ln(2)
ln(x) = 1-ln(2)
x = e^(1-ln(2))
Svar #2
26. november 2006 af ibibib (Slettet)
Og hvis man regner videre
x = e^(1-ln(2)) = e^(1)·e^(-ln(2)) =e·2^(-1) = e/2.
x = e^(1-ln(2)) = e^(1)·e^(-ln(2)) =e·2^(-1) = e/2.
Skriv et svar til: hurtig logaritme opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
