Biologi

Bakterievækst ved toiletter og andre ting

26. november 2006 af John_bong (Slettet)
Hejsa alle sammen :)

Står her med et ret så stort problem..

Følger egentlig godt med i biologi, og er så heldig jeg og en makker er blevet udvalgt til at fortælle om nogle tal baseret på bakterie vækst på agerplader..

Der er taget omkring 20 tests rundt omkring på skolen.

Vi skal ud fra tallene fortælle om den forskellige bakterie vækst..

så vil gerne vide hvad disse betyder?

Gul vækst i agerplade = ?
Hvid vækst = ?
Uld agtig vækst = ?
Og hvad andet kan der være?

På forhånd mange mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Altså der er mange typer bakterier det kunne være. Hvis du evt. kunne tage et billede af dine agar-plader, både oppefra samt fra siden, kunne jeg med stor sandsynlighed fortælle dig hvad det er, samt hvor prøverne er taget! Ud fra det du beskriver der, er det meget svært at være eksakt...

Held og lykke

Svar #2
26. november 2006 af John_bong (Slettet)

aktivitet Gule Hvide Uld-agtig
spyt 0 0 0
wc dørhåndtag 40 0 2
wc dørhåndtag 4 1 1
gelænder 26 14 1
kantinebord 13 1 2

pigetoilet 20 2 1
spyt 1
Ørevoks fra Nina 0
pomfritbakken
spyt ingen resultater
gelænder 7 0 1
cigaret skod 9 0
kantinebord 6
SAVL! 1 10
rene tal. Kant. 26 0
Tyggegummi 2 1
drengetoilet 50
stikkontakt 2 2 1


Hvis det siger noget? :)

Tak indtil videre

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Ok, det eneste man kan konkludere ud fra det, er at piger vasker mere hænder når de går på toilet, end drenge!

Kan du så ikke ud fra følgende figur fortælle hvad du ser på agar-pladerne, altså en beskrivelse af koloniernes morfologi... Igen det kan være på til 1000 forskellige bakterier/mikroorganismer i det du beskriver...

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

http://www.rlc.dcccd.edu/mathsci/reynolds/micro/lab_manual/Coloniy_morph.jpg

Svar #5
26. november 2006 af John_bong (Slettet)

det er meget irregular mener jeg

Værdsætter virkelig din hjælp.

Men har desværre ikke billeder afagerpladerne her.

Vi er lige begyndt at have om det på bio C.

Så regnede "bare" med at der var en form for defination af de forskellige farver :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

OK, jeg prøver:

De hvide kolonier: mit bedste bud ville være (ud fra det du beskriver der) en form for Staphylococcus. Er kolonierne små (tja, alt er jo relativt), kan det tyde på Staphylococcus epidermis, er de lidt større kan det være Staphylococcus hemolyticus.

De gule kolonier: Der findes gule Staphylococcus aureus kolonier, men det er ikke sikkert, det er dem i har fundet. Det undrer mig i ikke har fundet noget i spyt, da det ellers indeholder mange bakterier bl.a. Streptococcus salivarius. Ellers kunne det måske være Micrococcus luteus.

Det uld du beskriver er sikkert en form for svamp, "Fungi".

Skriv et svar til: Bakterievækst ved toiletter og andre ting

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.