Matematik
Finde vinkler + sidelængder!
28. november 2006 af
Annette16 (Slettet)
Jeg har en trrkant ABC, hvor vinkel A=46 grader og a=6 og b=8...
Hvordan finder jeg de andre vinkler og den sidste sidelængde??
Cosinus, sinus???
Jeg tror bare der er flere facit ved vinklerne da den ene er under 90..... og så er det man skal gøre noget særligt??
Hvordan finder jeg de andre vinkler og den sidste sidelængde??
Cosinus, sinus???
Jeg tror bare der er flere facit ved vinklerne da den ene er under 90..... og så er det man skal gøre noget særligt??
Svar #1
28. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
Sinusrelationen skal benyttes.
a/sin(a) = b/sin(B)
B = sin<sup>-1</sup>(b*sin(A)/a)
B = sin<sup>-1</sup>(8*sin(46)/6)
B = 73,56 grader
Da sinusrelationen er blevet brugt, er der risiko for at vinkel A også kan være supplementvinklen. Dvs. at der er to reele løsninger, med mindre at vinkel A er lig 1. Dette problem opstår dog ikke når der skal regnes sidelængder, og heller ikke ved cosinusrelationen. ...så vidt jeg husker.
B<sub>2</sub> = 180 grader - 73,56 grader = 106,439 grader
Vinkel C kan så beregnes som residualvinklen (restvinklen), og den sidste side kan findes ud fra både cosinus- og sinusrelationen.
a/sin(a) = b/sin(B)
B = sin<sup>-1</sup>(b*sin(A)/a)
B = sin<sup>-1</sup>(8*sin(46)/6)
B = 73,56 grader
Da sinusrelationen er blevet brugt, er der risiko for at vinkel A også kan være supplementvinklen. Dvs. at der er to reele løsninger, med mindre at vinkel A er lig 1. Dette problem opstår dog ikke når der skal regnes sidelængder, og heller ikke ved cosinusrelationen. ...så vidt jeg husker.
B<sub>2</sub> = 180 grader - 73,56 grader = 106,439 grader
Vinkel C kan så beregnes som residualvinklen (restvinklen), og den sidste side kan findes ud fra både cosinus- og sinusrelationen.
Svar #2
28. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
...med mindre at vinkel A er lig 1 --> med mindre at vinkel B er lig 1
Skriv et svar til: Finde vinkler + sidelængder!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
