Matematik
opgave 7029 Sandsynlighed.
29. november 2006 af
TFL (Slettet)
Hej
Jeg har en lille problem med at løse følgende opgave
"Et firma producerer en bestemte typer komponenter[...]. Komponeneterne produceres på maskinerne A, B og C der producerer hhv. 60%, 25% og 15% af den samlede produktion. Det viser sig at 20% af A's, 15%af B's og 5% af C's produktion er defekt.
Bestem sandsynligheden for at en tilfældigt valgt komponent er defekt
En tilfældigt valgt komponent viser sig at være defekt
Bestem sandsynligheden for at komponenten er produceret på C"
Det første har jeg løst ved at sige
0,6*0,2+0,25*0,15+0,15*0,05 = 16,5%
Men der er mest tvivl ved spørgsmål nr 2. Jeg går ud fra at jeg skal bruge formlen
P(C|B)=P(A?B) / P(C) hvor ? er fælles mængde
Men hvad er P(C?B) i dette tilfælde?
På forhånd tak!
Jeg har en lille problem med at løse følgende opgave
"Et firma producerer en bestemte typer komponenter[...]. Komponeneterne produceres på maskinerne A, B og C der producerer hhv. 60%, 25% og 15% af den samlede produktion. Det viser sig at 20% af A's, 15%af B's og 5% af C's produktion er defekt.
Bestem sandsynligheden for at en tilfældigt valgt komponent er defekt
En tilfældigt valgt komponent viser sig at være defekt
Bestem sandsynligheden for at komponenten er produceret på C"
Det første har jeg løst ved at sige
0,6*0,2+0,25*0,15+0,15*0,05 = 16,5%
Men der er mest tvivl ved spørgsmål nr 2. Jeg går ud fra at jeg skal bruge formlen
P(C|B)=P(A?B) / P(C) hvor ? er fælles mængde
Men hvad er P(C?B) i dette tilfælde?
På forhånd tak!
Skriv et svar til: opgave 7029 Sandsynlighed.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
