Matematik

Tekstopgave + isolerings spørgsmål.

29. november 2006 af Masterfly (Slettet)
Mit første spørgsmål er:

Hvordan isolere jeg "L" i denne formel:

T=2*?*kvardratroden af(L/9,82)

Andet spørgsmål:

Jeg sidder fast i denne opgave:

To personer, Anders og Birthe, kan i forening tømme et anker øl på 15 dage. Efter at have drukket sammen i 6 dage, drikker Birthe alene resten på 30 dage. Hvor lang tid ville de hver især have været om at tømme det?

Kunne godt bruge nogle fif til at løse den. :-)

På forhånd tak!

Svar #1
29. november 2006 af Masterfly (Slettet)

Der skalle have væet et "pi" tegn i stedet for "?" tegnet i formlen..

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2006 af mathon

T=2*pi*sqr(L/g)

sqr(L/g) = T/(2*pi)...kvadrer

L/g = [T/(2*pi)]^2

L = T^2/(4pi^2)*g, hvor

g = 9.82_m/s^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2006 af mathon

Anders drikker x ankerbrøkdele pr dag
og
Birthe drikker y ankerbrøkdele pr dag

(x+y)=1/15

da de tilsammen drikker et helt anker på 15 dage, må de tilsammen drikke 1/15 pr dag

tilsammen i 6 dage drikkes 6/15

rest 15/15 - 6/15 = 9/15 = 3/5

30*y = 3/5
y = (3/5)/30 = 1/50
(x+y)=1/15 = 10/150

x = 10/150-y = 10/150-(1/50) = 10/150 - 3/150 = 7/150

Anders ville være 1/(7/150) = 150/7_dage = (21+3/7)_dage om at tømme et anker
og
Birthe ville være 1/(1/50) = 50_dage om at tømme et anker

Svar #4
29. november 2006 af Masterfly (Slettet)

Mange tak for svarende, hurtigt og effektivt.

Kunne godt bruge lidt ekstra forklaring i den med isoleringen af "L".. Men det er fint nok. Tak for det.

Skriv et svar til: Tekstopgave + isolerings spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.