Matematik

matematik

29. november 2006 af morten-2 (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med at løse opgaven jeg kunne ikke finde ud af det.

En person ønsker at opspare i alt 50.000 kr. han vil hver termin indbetale det samme beløb på en konto i alt 15 gange.
a) bestem b, når renten er 5%
b) bestem dernæst b, når renten er 2.5%

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2006 af JeppeM (Slettet)

Prøv at brug formlen y=b*a^x

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2006 af JeppeM (Slettet)

Prøv at bruge formlen y=b*a^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2006 af JeppeM (Slettet)

Prøv at bruge formlen y=b*a^x

Svar #4
29. november 2006 af morten-2 (Slettet)

takker

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2006 af JeppeM (Slettet)

Ved ikke lige hvorfor den postede det 3 gange.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2006 af mathon

a)
An = y/r[(1+r)^n - 1]

50.000 = y/0.05[1.05^15 - 1]

y = 50.000*0.05/[1.05^15 - 1]


b)
y = 50.000*0.025/[1.025^15 - 1]

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.