Matematik
Integralregning!!!!!!!!3
29. november 2006 af
hans (Slettet)
Er der nogen som kan løse dette integrale for mig eksakt!:
Integralet fra e^2 til e: 1/(x*(lnx)^3)*dx
Jeg kan virkelig ikke finde ud af den;S
Integralet fra e^2 til e: 1/(x*(lnx)^3)*dx
Jeg kan virkelig ikke finde ud af den;S
Svar #2
29. november 2006 af hans (Slettet)
Forstår den ikk? er der nogen som kan løse den for mig? så jeg kan se hvordan det skal gøres?
Svar #3
29. november 2006 af mathon
S 1/(x*(lnx)^3)*dx = S 1/(lnx)^3*1/x*dx
sæt u = ln(x), hvor af du = 1/x*dx
S 1/u^3*du = S u^(-3)du = -(1/2)u^(-2)
substituerede grænser:
x_øvre = e^2 --> u_øvre = ln(e^2) =2*ln(e)=2*1 = 2
x_nedre = e --> u_nedre= ln(e) = 1
2
S S u^(-3)du =
1
2
[-(1/2)u^(-2)]
1
-(1/2)2^(-2) -(-(1/2)1^(-2))
-1/8 -(-(1/2))
-1/8 + 4/8 = 3/8
sæt u = ln(x), hvor af du = 1/x*dx
S 1/u^3*du = S u^(-3)du = -(1/2)u^(-2)
substituerede grænser:
x_øvre = e^2 --> u_øvre = ln(e^2) =2*ln(e)=2*1 = 2
x_nedre = e --> u_nedre= ln(e) = 1
2
S S u^(-3)du =
1
2
[-(1/2)u^(-2)]
1
-(1/2)2^(-2) -(-(1/2)1^(-2))
-1/8 -(-(1/2))
-1/8 + 4/8 = 3/8
Skriv et svar til: Integralregning!!!!!!!!3
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
